MIKÄ ON SOMETURVA

MIKÄ ON SOMETURVA


Someturva on matalan kynnyksen oikeusapu kaikille sosiaalista mediaa käyttäville.


Kun ihminen joutuu sosiaalisessa mediassa hankaluuksiin, oli kyse kiusaamisesta tai identiteettivarkaudesta, hän on nopeasti hyviä neuvoja vailla. Someloukkaukset ovat usein monimutkaisia vyyhtejä, joissa sekä loukattu että loukkaaja tarvitsevat tietoa ja toimintaohjeita. Näissä tilanteissa ihminen kääntyy usein hakukoneiden, keskustelufoorumien tai ystäviensä puoleen. Someturva antaa työkalut ottaa tilanne haltuun.


Someturva tarjoaa puolueettoman lainopillisen asiantuntemuksen somen hankaliin tilanteisiin, kuten kiusaamiseen, häirintään ja uhkailuun. Sen avulla saat asiantuntevan neuvon siitä, miltä tilanteesi oikeudellisesta näkökulmasta näyttää ja miten sen kanssa kannattaisi toimia.


Kaikilla on oikeus tietää mitä laki sanoo - myös someasioissa.

SOMETURVAN TAUSTA

SOMETURVAN TAUSTA


Someturva on Helsingin yliopiston alumnien vuonna 2017 perustama oikeuspalvelu, joka tarjoaa apua kaikenikäisille somen käyttäjille. Tutkimukseen sekä ammatilliseen kokemukseen perustuen Someturva on arvioinut jopa 500.000 suomalaisen 13-29 vuotiaan tulleen loukatuksi somessa jollain tavoin. Merkittävässä osassa näistä tapauksista, kyseessä on saattanut olla rikos, johon loukattu ei ole saanut tarvitsemaansa apua.


Someturvan tarkoituksena on puolustaa ihmisten oikeutta oikeusturvaan ja tarjota luottamuksellista ja luotettavaa oikeusapua juuri silloin, kun ihminen sitä tarvitsee. Tiimiimme kuuluu somen, juridiikan, teknologian ja ihmisen käyttäytymisen asiantuntijoita.


Someturvan tavoite on tehdä maailmasta someturvallisempi.

SOMETURVAN YHTEISTYÖKUMPPANIT

SOMETURVAN YHTEISTYÖKUMPPANIT


Someturvallisemman yhteiskunnan rakentamiseen tarvitaan osaamista yhteiskunnan eri tahoilta. Rakennamme palvelua tiiviissä yhteistyössä sosiaalisen median käyttäjien, viranomaisten, järjestöjen ja yritysten kanssa.


Tubecon-yhteisö, monet somepersoonat, oppilaitokset sekä järjestöistä muun muassa Pelastakaa lapset ry sekä Mediakasvatusseura ry ovat tukeneet Someturvan kehittämistä. Myös Oikeustieteellisen tiedekunnan Legal Tech Lab, Oikeusministeriön kriminaalipolitiikka- ja rikoksentorjuntayksikkö sekä Sisäministeriön poliisiosasto ovat olleet mukana Someturvan kehitystyössä. Someturvan yhtenä neuvonantajana toimii presidentti Tarja Halonen.


Someturva on voittanut Vuosisadan rakentajat-kilpailussa rahoituksen kymmeneltä suomalaiselta säätiöltä. Lisäksi Business Finland ja LähiTapiola ovat mukana rahoittamassa palvelua.


Jokaisen oma ja kaikkien yhteinen Someturva.