Accountorin työyhteisö suojataan Someturvan avulla

| Lukuaika:2 minuuttia

Accountor otti käyttöön Someturvan palvelun tuomaan turvaa ja neuvoja häirintätilanteiden ratkaisemiseksi. Accountorin työntekijöillä on mahdollisuus saada nopeasti apua ja tukea verkon kautta tapahtuvissa häirintätilanteissa.
Kuvassa Accountorin HR- ja vastuullisuusjohtaja Mari Vuorre.
Kuvassa Accountorin HR- ja vastuullisuusjohtaja Mari Vuorre.

Accountor on jo pitkään tehnyt töitä henkilöstön hyvinvoinnin, psykologisen turvallisuuden, inkluusion ja tasa-arvon puolesta. Nyt Someturvan avulla Accountor vahvistaa kyvykkyyttään ennaltaehkäistä ja ratkaista häirintätilanteita. Tavoitteena on turvata henkilöstön hyvinvointi ja mahdollisuus palvella asiakkaita täysipainoisesti.

Someturvan avulla pystymme toteuttamaan Accountorin strategiaa ja toimintatapaa. Työntekijöiden kohtaama häirintään on puututtu systemaattisesti vuosien ajan. Verkon yli tapahtuva häirintä on tehnyt kiusaamiseen ja häirintään puuttumisen entistä monimutkaisemmaksi eivätkä hyvät vakiintuneet käytännöt enää aina riitä. Työstämme merkittävä osa on vuorovaikutusta asiakkaiden ja kollegoiden kanssa. Menestyksemme perustuu sille, että työntekijämme voivat hyvin ja kokevat voivat turvallisin mielin olla vuorovaikutuksessa. Tieto siitä, että kaikissa tilanteissa apu on lähellä, luo vankan pohjan jaksamiselle, kertoo Mari Vuorre, Accountorin HR- ja vastuullisuusjohtaja.

Accountorilaiset pitävät Someturvassa erityisen toimivana sitä, että apua voi kysyä matalalla kynnyksellä ja ratkaisu tilanteisiin voidaan saada tilanteen niin vaatiessa myös hyvin pehmein ottein. Aina ei tarvita juristia tai psykologia, vaan tärkeämpää on kyetä hoitamaan tilanne oikea-aikaisesti ja oikeasuhtaisesti.

Accountorin henkilöstö otti Someturvan todella kiinnostuneesti vastaan. Vapaaehtoiseen koulutukseen kiusaamisesta, häirinnästä ja Someturvasta osallistui yli 1100 henkilöä. Käytännön apua Someturvasta on toukokuun jälkeen käytetty jo viidessä valitettavassa tapauksessa. Valmiit materiaalit ja laadukkaat koulutusratkaisut mahdollistivat someturvan käyttöönoton Accountorin 1500 hengen organisaatiossa parissa kuukaudessa.

Olen iloinen, että työpaikkamme psykologinen turvallisuus on tältä osin lisääntynyt entisestään ja olemme entistä paremmin suojautuneet verkkovuorovaikutuksen negatiivisilta vaikutuksilta. Nopea pääsy avun piiriin ja tilanteiden ratkaiseminen asiantuntevasti estää työkyvyn menetystä ja vähentää henkistä kuormaa. Myös esihenkilöille ja henkilöstöhallinnolle on tärkeää, että saamme Suomen parhailta osaajilta erityisosaamista käyttöön hankalissa tilanteissa. Accountorilla odotamme malttamattomina, että palvelu aloittaa englanniksi, jotta koko Suomen henkilöstömme pääsee turvan piiriin, Vuorre jatkaa.

Someturva julkaisee syksyn 2023 aikana myös englanninkielisen version palvelustaan ja tällä tavalla Accountor pystyy paremmin tukemaan myös kansainvälistä henkilöstöään.

Hienoa saada asiakkaaksemme vahvaa kasvua tekevä yhtiö, jonka suurin voimavara on hyvinvoivat työntekijät. Accountor on asiakaslähtöinen ja moderni organisaatio, jonka kanssa on hyvä yhteistyössä ylläpitää turvallisuutta ja hyvinvointia, kiteyttää Suvi Uski, Someturvan toimitusjohtaja.

#häirintä #kiusaaminen #verkkohäirintä #työyhteisö #vastuullisuus #HR