Olemme Educa-messuilla!

| Lukuaika:1 minuutti

25.1.2023

Olemme mukana Educa-messuilla perjantaina ja lauantaina! Tule juttelemaan osastollemme 7h110 koulun someturvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja kuvauttamaan itsesi ja ystäväsi kuvaussaeinällämme.

educa

Kouluyhteisössä Someturva-palvelu on hankittu yleensä nimenomaan oppilaita varten, mutta myös opettajat ja muut koulun aikuiset kohtaavat työnsä ääressä monenlaisia haastavia someen tai muualle verkkoon liittyviä tilanteita. Someturva auttaa jokaisessa oppimisyhteisössä myös opettajia ja muita koulun aikuisia heidän kohtaamissa kiusaamis- tai häirintätilanteissa.

Opettajan kohtaamat ikävät tilanteet voivat olla monenlaisia: Opettajaa saatetaan kuvata salaa kesken oppitunnin ja sen jälkeen kuvattu video julkaistaan Snapchatissa. Opettaja saattaa saadaa uhkailevan sävyisiä viestejä tuntemattomilta lähettäjiltä tai joku on saattanut tehdä opettajasta valeprofiilin Tiktokiin. Lisäksi opettaja voi kohdata haastavia tilanteita myös vanhempien kanssa.

Someturva-palvelusta opettaja saa parhaat neuvot tilanteeseensa kuten esimerkiksi:

  • mitä toimenpiteitä somealustan suuntaan kannattaa tehdä
  • ohjeita henkisten voimavarojen säilyttämiseen
  • kuinka käsitellä asiaa oppilaiden tai työyhteisön kanssa
  • miten kertoa asiasta esihenkilölle tai muulle taholle
  • tiedon siitä kannattaako tilanteessa tehdä esimerkiksi rikosilmoitus

Jos olet jo aktiivinen Someturva-käyttäjä, tule juttelemaan ja kertomaan kokemuksistasi messuosastollemme. Jos et vielä tunne Someturvaa, niin asiantuntijamme kertovat mielellään palvelustamme ja sillä aikaan saatavista tuloksista.

Nähdään Messukeskuksessa!