Nuori kuntavaaliehdokas, älä jää yksin somehäirinnän kanssa. Kysy apua Someturvalta ja anna ammattilaisten auttaa sinua!

Someturva on palvelu, jossa ilmoitat anonyymisti somessa kohdatusta ongelmasta 24/7. Juristi ja sosiaalipsykologi käyvät tapauksesi läpi ja saat heiltä arvion, onko rikoksen raja ylittynyt sekä työkaluja tilanteesi ratkaisemiseksi.

🇫🇮🇸🇪

saatavilla suomeksi ja ruotsiksi

Lunasta käyttöoikeus
Vaalipäivänä alle 24-vuotiaille kuntavaaliehdokkaille
Yli puolet nuorista somen käyttäjistä on kohdannut kiusaamista tai häirintää verkossa.

Musta on aloitettu Jodelissa keskustelu, jossa mun väitetään hakanneen yksi tyyppi päivystyskuntoon. En voi ees käsittää kuka on keksinyt näin hirveen valheen. Nyt mua pelottaa, että jotkut luulee juttua todeksi ja mun maine menee pilalle. Yksi puolejohdon edustaja on jo kysellyt, pitääkö jutut paikkansa...

Joni, 22

Näin Someturva toimii!

 • Ota Someturvan nettisovellus käyttöön.
  Lunasta itsellesi käyttöoikeus ja kirjaudu sisään Someturvan nettisovellukseen. Voit käyttää sovellusta millä tahansa laitteella: puhelimella, tietokoneella tai tabletilla.
 • Vältä somen vaaratilanteet.
  Löydät sovelluksesta turvaoppaat somen suosituimpiin palveluihin. Niiden avulla voit ennaltaehkäistä vaaratilanteita päivittäisessä somen käytössä.Katso esimerkki turvaoppaasta (TikTok) →
 • Kerro meille, kun jotain ikävää tapahtuu.
  Voit ilmoittaa meille anonyymisti somen ongelmatilanteista 24/7. Interaktiivisen sovelluksemme ansiosta tilanteesta ja sen yksityiskohdista kertominen on helppoa kenelle tahansa.
 • Saat meiltä ratkaisuehdotuksen.
  Kun ilmoitat tilanteesta, asiantuntijamme käyvät sen läpi ja saat ratkaisuehdotuksen 1-3 päivän kuluessa. Ehdotus sisältää oikeudelliset neuvot, psykologisen tuen ja työkaluja tilanteen ratkaisemiseksi. Tarvittaessa autamme myös rikosilmoituksen tekemisessä. Asiantuntijamme ovat someen erikoistuneita juristeja ja sosiaalipsykologeja.Katso esimerkki siitä, miten me autamme →
Pysyvätkö tietoni salassa?

Kyllä. Someturva on luottamuksellinen palvelu. Verkkohäirinnästä ilmoitetaan anonyymissä sovelluksessa, jossa sinun ei tarvitse paljastaa henkilöllisyyttäsi. Ainoa yksilöintitieto, jota pyydämme on ikä, sillä iällä voi olla suurikin vaikutus oikeudellisessa arviossa.

Emme välitä ongelmaasi tai muita tietojasi kenellekään Someturvan ulkopuoliselle. Lähetämme ratkaisuehdotuksemme vain ja ainoastaan sinulle. Tämän jälkeen päätät itse, näytätkö sitä muille tai noudatatko siinä annettuja toimintaohjeita.

Saatamme käyttää ilmoittamiasi tietoja ilmiön tarkasteluun ylätasolla. Näin saamme tärkeää tietoa siitä, minkälaista somehäirintää poliittiset toimijat somessa kohtaavat. Sinua tai tapaustasi ei voi tunnistaa ylätason tiedosta.

Onko Someturva robotti?

Ei, Someturva ei ole robotti. Vaikka ilmoitat tilanteestasi sovelluksessa, sinua auttavat aina oikeat ihmiset. Someturvan tiimi koostuu someen erikoistuneista juristeista ja sosiaalipsykologeista.

Plan ja Someturva tarjoavat tukea verkkohäirinnän kohteeksi joutuneille nuorille kuntavaaliehdokkaille

Jotta nuoret voivat turvallisesti kampanjoida kevään kuntavaaleissa, tarjoamme yhteistyössä Planin kanssa palvelumme maksutta kaikille alle 24-vuotiaille kuntavaaliehdokkaille yhden kuukauden ajaksi. Ilmainen palvelu on nuorten ehdokkaiden käytössä 16.5.–16.6.2021. Yhdessä voimme edistää reilumpaa ja tasa-arvoisempaa keskustelua somealustoilla!Lue lisää kampanjasta.

Oletko yli 24-vuotias?

SOMEAPU vaikuttajalle (1 tapaus)
189,90 /tapaus
 • Someturvan 24/7 sovellus: anonyymi haastattelutyökalu ongelmatilanteen ilmoittamiseen ja somen turvaoppaat

 • Someturvatiimin arvio ja ratkaisuehdotus yhteen tapaukseen

 • Tarvittaessa henkilökohtainen loppukonsultaatio Someturvan asiantuntijan kanssa

 • Tapauksen käsittely yhdessä arkipäivässä

Osta
SOMEAPU vaikuttajalle (jatkuva)
29,90 /kk *

* Määräaikainen tilausjakso 12 kuukautta (yhteensä 358,80)

 • Someturvan 24/7 sovellus: anonyymi haastattelutyökalu ongelmatilanteen ilmoittamiseen ja somen turvaoppaat

 • Someturvatiimin arvio ja ratkaisuehdotus rajattomaan määrään tapauksia

 • Tarvittaessa henkilökohtainen loppukonsultaatio Someturvan asiantuntijan kanssa

 • Tapauksen käsittely yhdessä arkipäivässä

Osta