Someturva en del av F-Secures produktsortiment

| Tid att läsa:2 minuter

2019 10 28

F-Secure och Someturva har inlett ett samarbete som ger F-Secure kunder möjlighet att få tillgång till Someturva, en digital juridisk tjänst specialiserad på sociala medier. Someturva erbjuder en lägre tröskel för att söka juridisk hjälp vid problem som uppstår på sociala medier, som exempelvis näthat, nätmobbning, trakasserier på nätet eller spridning av ens privata uppgifter. Someturva-tjänsten har utvecklats sedan 2017 och i Finland har över tusen personer fått hjälp av Someturva. Nu har Someturva övergått från sin utvecklingsfas till att erbjuda tjänster till sina internationella kunder. F-Secure är Someturvas första internationella samarbetspartner. Genom samarbetet kan företagen från början av november 2019 erbjuder Someturvas tjänster även i Sverige.

I sitt pressmeddelande berättar F-Secure om hur Someturva kompletterar deras tjänster:

Vi erbjuder redan internetsäkerhet och skyddar hela familjen på webben så det känns naturligt för oss att TOTAL-kunder nu dessutom enkelt kan berätta om sina erfarenheter för någon som specialiserat sig på sociala medier, säger Antero Norkio, Vice President, Product Management, Consumer Cyber Security, på F-Secure.”

Someturva hjälper användare på sociala medier som har hamnat i otrevliga situationer på nätet och som nästan alltid är kopplade till konflikter mellan individer. Även en förstaklassare kan få hjälp från tjänsten. Svaret som användaren får från Someturva innehåller åtgärdsrekommendationer som omfattar en juridisk bedömning, psykologiskt stöd och en konkret handlingsplan om hur situationen kan lösas.

Someturvas mål är att vara en global aktör som skyddar och säkerställer trygghet för alla användare på sociala medier. Tjänstens effektivitet och kundcentritet är baserad på en teknologi som möjliggör en betjäning av stora användarmängder. I sitt pressmeddelande berättar F-Secure att det finns goda skäl för samarbetet mellan företagen:

Med hjälp av Someturva kan vi nu erbjuda konsumenter en tjänst som låter dem ta sig an tidigare identifierade problem i sociala medier och lösa dem på ett lagtekniskt sätt samtidigt som de får kamratstöd. Lösningen är också relevant för tonåringar och unga vuxna, och således intressant för våra operatörspartners som erbjuder familjeskydd. Eftersom den är baserad på artificiell intelligens ger dess skalbarhet ett mervärde för vår globala verksamhet, säger Norkio.”

Someturva
Helsingfors 28.10.2019
F-Secures pressmeddelande | 28.10.2019
Someturva.fi

Yhteyshenkilö

Suvi Uski +358 45 634 2709
CEO, Co-Founder
Someturva
suvi.uski@someturva.fi