Tarinamme

Someturva on perustettu auttamaan somessa tapahtuvan häirinnän uhreja. Vuonna 2017 sosiaalisen median tutkija Suvi Uski perusti Someturvan yhdessä kollegoidensa Minttu Salmisen ja Jenny Ronnun kanssa. Tuolloin oli selvää, että ihmiset eivät saa tarvitsemaansa apua somehäirintään, vaan jäävät tilanteiden kanssa usein yksin. Olemassa olevat keinot tilanteiden ratkaisemiseen eivät olleet riittävän nopeita ja tehokkaita.
Tähän tarpeeseen kehitimme Someturvan, jonka avulla kuka tahansa sosiaalisen median käyttäjä voi saada oikea-aikaista ja tehokasta apua sosiaalisessa mediassa kohdattuihin ongelmiin. Somehäirintä aiheuttaa usein häpeää ja jopa syyllisyyttä, minkä takia palvelumme perustuu helppokäyttöiseen sovellukseen, jossa omasta tilanteesta voi kertoa matalalla kynnyksellä täysin anonyymisti.
Uskomme, että somessa on syntymässä uusi aikakausi, jossa käyttäjiä voidaan suojella ja jossa kaikilla on mahdollisuus saada apua, kun jotain ikävää tapahtuu. Tavoitteenamme on tarjota apua ja oikeusturvaa kaikille sosiaalisen median käyttäjille globaalisti. Olemme alusta asti rakentaneet määrätietoisesti tekoälyyn perustuvia työkaluja, joiden avulla voimme tarjota parasta mahdollista apua ja ratkaisuja laajalle yleisölle.
Someturvan koko tiimi on ainutlaatuinen yhdistelmä monen alan huippuosaamista ja teknologista tietotaitoa.

Tiimimme tuntee somen

Someturvan tiimi on uniikki yhdistelmä eri alojen osaamista. Someen erikoistuneet juristit ja sosiaalipsykologimme antavat sinulle täyden setillisen työkaluja somen ongelmatilanteiden ratkaisemiseen. Vuodesta 2018 lähtien olemme auttaneet 7–72-vuotiaita sekä Suomessa että Ruotsissa erilaisissa verkossa tapahtuvissa häirintä-, kiusaamis- ja uhkailutilanteissa. Olemme ratkaisseet jo yli 1 600 ongelmatilannetta. Tämä on kerryttänyt meille ainutlaatuisen kokemuksen somehäirinnän eri muodoista, tyypillisistä seurauksista ja siitä, miten häirintä näyttäytyy eri alustoilla.
Suvi Uski

Suvi Uski

CEO, Co-founder
Eija-Leena Koponen

Eija-Leena Koponen

AI Lead
Helka Halme

Helka Halme

Legal Counsel
Kaisa Rissanen

Kaisa Rissanen

Legal Counsel
Jaakko Antikainen

Jaakko Antikainen

Director of Safety and Partnerships
Priska Niemi-Sampan

Priska Niemi-Sampan

Marketing Specialist
Sergei Badulin

Sergei Badulin

Software Developer

Someturva suojaa myös kokonaisia yhteisöjä

Yksilöiden lisäksi voimme suojata kokonaisia yhteisöjä. Tuoteperheeseemme kuuluu nyt vuonna 2020 myös yhteisöratkaisu, jonka avulla voimme vähentää verkossa tapahtuvaa häirintää ja kiusaamista minkä tahansa yhteisön sisällä (esim. työyhteisö, koulu tai verkkoalusta). Olemme huomanneet, että myös aikuiset somenkäyttäjät tarvitsevat apuamme ja tiedämme, että somessa ja muualla tapahtuva häirintä voi osua kenen tahansa kohdalle. Kun yhteisössä tiedetään, että häirintään puututaan ja sillä on akuutit seuraukset, suurin osa häirinnästä jää tapahtumatta.
Someturvan merkittävimpiä asiakkaita ovat mm. Turun kaupunki sekä F-Secure. Teemme Someturvaa rakkaudesta lajiin ja haluamme olla markkinoiden paras avuntarjoaja somehäirinnän uhreille. Olemme eettinen toimija ja mukautuva yhteistyökumppani!

Sijaintimme

Helsinki, Suomi
Tukholma, Ruotsi