Tietoa yrityksestä

aikuisista kokenut verkkohäirintää
41 %
nuorista kohdannut somekiusaamista
50 %
on häiritty tai kiusattu työelämässä
60 %
3000+
ratkaistua tapausta
15+
ensiapuyksikön asiantuntijaa
300,000+
ihmistä suojan piirissä

Häirinnän ensiapuyksikkö valmiina auttamaan

Olemme auttaneet jo tuhansissa häirintä- ja kiusaamistilanteissa. Sovelluksemme takana pyöritämmekin valtakunnallisesti toimivaa häirinnän ensiapuyksikköä, joka antaa ensiapua erilaisissa vaikeissa tilanteissa aikuisille, nuorille ja lapsille.

Ensiapuyksikkömme koostuu eri alan asiantuntijoista: juristeista, sosiaalipsykologeista ja psykologeista. Heillä kaikilla on erityisosaamista ja ymmärrystä häirintätilanteiden ratkaisemisesta sekä digitaalisista alustoista. Koulutamme kaikki asiantuntijamme.

Tarinamme

Someturva on asiantuntijayritys, joka on perustettu vuonna 2017 häirinnän ja kiusaamisen ehkäisyyn ja tapausten ratkaisuun. Tuolloin ihmisten kanssakäyminen ja oikeastaan koko yhteiskuntamme oli levittäytynyt sosiaalisen mediaan ja muihin digitaalisiin ympäristöihin. Uusien alustojen dynamiikat paisuttivat myös häirintää ja sen vaikutuksia.

Tähän tarpeeseen kehitimme Someturvan. Someturva on palvelu, jonka avulla kuka tahansa voi saada oikea-aikaista ja asiantuntevaa apua häirintään ja kiusaamiseen. Häirintä ja kiusaaminen aiheuttavat usein häpeää ja jopa syyllisyyttä, minkä takia palvelumme toimii helppokäyttöisessä sovelluksessa, jossa omasta tilanteesta voi kertoa asiantuntijoille matalalla kynnyksellä ja anonyymisti.

Visiomme

Uskomme, että on syntymässä uusi aikakausi, jossa kaikilla on mahdollisuus saada apua ja oikeusturvaa, kun he kohtaavat häirintää tai kiusaamista verkossa tai sen ulkopuolella.

Ongelman paisuessa digitaalisilla alustoilla, on selvää, että myös ratkaisun tulee olla skaalautuva. Olemmekin alusta asti rakentaneet määrätietoisesti skaalautuvan ja eettisen palvelumallin, jossa asiantuntija-apua on tehostettu esimerkiksi tekoälyyn perustuvilla työkaluilla. Näin voimme tarjota parasta mahdollista apua ja ratkaisuja suurillekin yhteisöille.

Visiomme toteuttamiseksi teemme myös vaikuttamistyötä ja olemme esillä mediassa, jotta ilmiön laajuuteen, vakavuuteen, vaikutuksiin ja ennaltaehkäisyyn kiinnitettäisiin huomiota yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa.

Someturva perustetaan

Palvelumallin rakentaminen

Ensimmäiset yhteisöt suojan piiriin

Sadattuhannet suomalaiset suojattu

Yhteisöjen suojana

Työpaikat ja oppimisyhteisöt ovat nykypäivänä uudenlaisten haasteiden äärellä. Palvelumme avulla yhteisöt voivat vähentää sisäisiä konflikteja ja suojata jäseniään ulkoisilta uhilta. Kun yhteisössä on Someturva käytössä, tilanteisiin päästään puuttumaan nopeasti ennen vahinkojen eskaloitumista. Kun kaikki yhteisössä tietävä, että häirintään puututaan ja sillä on akuutit seuraukset, osa häirinnästä jää kokonaan tapahtumatta.

Tietoturva

Yksityisyyden suojaaminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Palvelumme on kehitetty tietosuojalainsäädännön edellytysten mukaiseksi ja tietoturvalliseksi. Tietoturva ja tietosuoja otetaan vakavasti myös palvelun ylläpidossa sekä kehittämisessä.

Someturvan palvelussa tilanteesta voi kertoa nimettömästi ja kysymme vain tilanteeseen liittyviä tietoja, emme osapuoliin. Emme kerää tai tallenna kuin avunantamiseksi tarpeelliset tiedot. Kaikki ensiapuyksikkömme asiantuntijat ovat salassapitovelvollisia, emmekä välitä meille kerrottuja tietoja kolmansille osapuolille ilman sinun suostumustasi.

Ydintiimimme

 • Suvi Uski

  Suvi Uski

  CEO, Co-founder

 • Kati Nevatalo

  Kati Nevatalo

  Sales Director

 • Stefan Kajanus

  Stefan Kajanus

  Sales Executive

 • Heikki Untamo

  Heikki Untamo

  Customer Success Manager

 • Kaisa Rissanen

  Kaisa Rissanen

  Head of Legal and Operations

 • Maija Komonen

  Maija Komonen

  Conflict Management Specialist

 • Kristiina Laxell

  Kristiina Laxell

  Senior Legal Specialist

 • Helka Halme

  Helka Halme

  Legal Counsel

 • Jenna Alakari

  Jenna Alakari

  Community Specialist

 • Eija-Leena Koponen

  Eija-Leena Koponen

  AI Lead

 • Sergei Badulin

  Sergei Badulin

  Software Developer

Meille töihin?

Etsimme säännöllisesti uusia osaajia kasvavaan moniammatilliseen tiimiimme! Tehtävinä voi olla esimerkiksi häirintätilanteissa auttaminen ensiapuyksikön asiantuntijaverkostossa taikka viestintä, markkinointi, myynti, asiakkuuksien hoito tai ohjelmistokehitys.

Voit lähettää meille avoimen hakemuksen milloin vain osoitteeseen info@someturva.fi.

Someturva mediassa

Lempäälän-Vesilahden Sanomat

Riski somehäirintään voi kasvaa kesälomalla – Lempäälässä käyttöön otettu Someturva auttaa, kun lasta kiusataan tai uhkaillaan somessa