Liity someturvallisten yhteisöjen joukkoon!

Someturva on asiantuntijoiden kehittämä digitaalinen palvelu, jonka kautta saat nimettömästi apua somessa, peleissä tai muualla netissä kohdattuihin ikäviin tilanteisiin.

Anna tiimimme auttaa sinua pitämään yhteisösi lapset, nuoret ja ammattilaiset turvassa.

Asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme

Somehäirintä ja kiusaaminen vaarantavat lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä arjessa jaksamisen. Someturva tarjoaa tehokkaat keinot puuttua somen ongelmatilanteisiin:

 1. 1.

  Nuoret ja ammattilaiset voivat ilmoittaa 24/7 anonyymissä ja helppokäyttöisessä sovelluksessa somessa, peleissä tai muualla netissä kohtaamastaan häirinnästä, kiusaamisesta tai uhkailusta.

 2. 2.

  Käyttäjät saavat aina osaava apua. Someturvan tiimi koostuu someen erikoistuneista juristeista ja sosiaalipsykologeista.

 3. 3.

  Ilmoituksen tekijä saa nopean konkreettisen avun ja juuri hänen tilanteeseensa sopivat toimintasuositukset.

Kiitos, että kerroit meilletapauksestasi.Asiantuntijamme käy antamasitiedot läpi ja saat vastauksen 3arkipäivän kuluessa. Saattekstiviestitse ilmoituksen kunvastaus on valmis luettavaksi.Hei! Tässä vastauksemme. Saatsen auki klikkaamalla kirjekuorta. Viesti Että kiusaaminen saataisi loppumaan Meille on tärkeää, ettävastauksemme todella auttaasinua. Minkälaista apua sinätoivoisit tilanteeseesi?Kaverit on jättäny mut ulkopuolelle. Oontosi yksinäinen. Ei huvittaisi mennäkouluun.Millaisia seurauksia teolla onollut ja miten tapahtunut onvaikuttanut sinuun? Useita Yksi En osaa sanoa Onko tekijöitä yksi vaiuseampia? lutka, kusipää, ruma, läski, tapa ittes Millä sanoilla sinua onhaukuttu? Ei Kyllä Onko sinulle tapahtunutjotain ikävää somessa taimuualla verkossa?Henkilökohtaisia asioitani onkerrottu eteenpäinMinusta on levitetty kuva- taivideomateriaaliaMinua on häiritty jatkuvillayhteydenotoillaSometiliäni on käytetty luvatta taiminusta on tehty valeprofiiliMinua on haukuttu tai minusta onpuhuttu pahaa Minusta on kerrottu valheita Minua on uhkailtu tai kiristetty Minua on häiritty seksuaalisesti Mikä alla olevistavaihtoehdoista kuvaatilannettasi parhaiten? Facebook Instagram WhatsApp Facebook Messenger YouTube Twitter Discord Peli Snapchat Missä kanavassa asia ontapahtunut?Turvaa itsesi tai läheisesisosiaalisessa mediassa. Turvaa 24/7 Myötätuntoinen apu Oikeudellinen arvio Pikaoppaat someen
Tytöistä 27% on kohdannut netissä seksuaalista häirintää.
Suomalaisista koululaisista 29% on kiusattu sosiaalisessa mediassa.

Mitä palvelu pitää sisällään?

 • Lasten kanssa työskentelevillä ammattilaisilla, kuten opettajilla, terveydenhoitajilla ja koulukuraattoreilla on käytössään verkkosovelluksen oma ammattilaisten käyttöliittymä.

 • Sitä kautta he voivat pyytää apua oppilaan puolesta, yhdessä hänen kanssaan tai ilmoittaa omasta työhön liittyvästä somen ongelmatilanteesta.

 • Ammattilaisille järjestetään käyttöönoton yhteydessä perehdytystä ja tukea oppimismateriaalien hyödyntämiseen.

Olemme usein ensimmäinen taho, jolle lapsi kertoo ongelmastaan.

Someturva auttoi Snapchatiin salakuvattua poikaa.

Luokkakaveri kuvasi minusta todella epäimartelevan videon salaa koulussa. Näytin videossa tosi rumalta. Hän jakoi sen koko meidän luokalle Snapchatissa ilman lupaani. Nyt minua haukutaan koulussa.

Someturvan suojan piirissä on jo kymmeniätuhansia koululaisia!

Kiitos vielä kerran avusta! Jaoin mun vanhemmille teidän vastauksen. Saatiin videot poistettua!!

Oppilas

Someturvan kautta sai selkeän ja nopean ohjeistuksen oikeudellisesta näkökulmasta

Eeva-Maria,

koulukuraattori

Kiitos valtavasti selkeästä vastauksesta. Siitä oli suuri apu. Kerron vastauksestanne myös lapsen vanhemmille.

Anonyymi ammattilaiskäyttäjä

Suojaa yhteisösi Someturva-palvelulla

 • Hyvät taidot: Someturvan oppitunnit oppilaille ja perehdytykset henkilökunnalle

 • Parhaat keinot: Someturvan digitaalinen palvelu oppilaiden ja henkilökunnan käyttöön

 • Oikeat päätökset: Tilannetietoa oppimisyhteisössä tapahtuvasta kiusaamisesta ja häirinnästä turvallisuuden lisäämiseksi

Tarvetta koulutusmateriaaleille, vanhempainillalle tai webinaarille?

Jos haluat hyödyntää somen turvaoppaitamme, pitää vanhempainillan tai oppitunnin sosiaalisesta mediasta tai sinulla on tarvetta muunlaiselle sisällölle, ota yhteyttä ja kerro tarkemmin tarpeestasi.Ota yhteyttä

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia!

Tästä löydät vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta alta, voit lukea lisää kysymyksiä ja vastauksiatuesta.